L’art de la xilografia catalana s’exposa a Capellades

Del 26 de març al 13 de maig de 2018 (De 00.00 h a 14.00 h)

El Museu Molí Paperer de Capellades acull fins al 13 de maig la mostra itinerant Xilografies. La fusta feta imatges. L'auca dels oficis del taller dels Abadal, segles XVII – XXI” .

L’exposició posa en valor la xilografia catalana, l'art de gravar peces escultòriques de baix relleu en fusta dels períodes barroc i neoclàssic. Les xilografies de la col·lecció Rubiralta i Garriga, realitzades entre els segles XVII i XIX en el taller dels Abadal, constitueixen un arxiu gràfic de la història dels inicis del disseny industrial, la moda, la música, els oficis, els costums, les festivitats i la cultura popular de la societat preindustrial a Catalunya.

Organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb la Col·lecció Rubiralta i Garriga (CRiG), la mostra ja s’ha pogut veure a Manresa i Martorell i després de Capellades viatjarà a Calella i Moià.

La mostra

L’espai expositiu mostra les xilografies de l’impressor manresà, Lluís Rubiralta i Garriga, impreses el 1956 a escala de les matrius de fusta del segle XVIII, originals de l’auca dels oficis del taller de la família Abadal, llinatge d’impressors i gravadors de Manresa.

L’auca està formada per 48 imatges de 47 oficis com sabater, moliner, cerer, taverner, sastre, espardenyer, fuster, escloper, matalasser, ferrer, aiguader, carnisser o barretaire, entre d’altres. Els oficis s’han agrupat en sis àmbits temàtics: espai urbà; paisatges pre-industrials; cos i vestit; comunicació gràfica; artesania, ofici i disseny; i música, veu i cançó.

També es presenten les xilografies d’altres auques atribuïdes al taller dels Abadal, com les moralitzadores per a l’home i la dona, i la dedicada al carnestoltes, totes tres dels segles XVIII-XIX.

 

Quin cost té:

Activitat oberta a tothom

Museu Molí Paperer de Capellades

Pau Casals, 10 - 08786 Capellades - Barcelona
Telèfon: 938012850
Fax: 935154041
Correu electrònic: museu@mmp-capellades.net
Horari:  
De dilluns a dijous: De 9 a 14 h i de 15 a 18 h Divendres, dissabte, diumenge i festius: De 10.30 a 14.30 h Juliol, agost i setembre: De 10.30 a 14.30 h Tancat 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre.
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 26.03.2018 | 13:22