Conferència: El Paper de Capellades

Dijous, 17 de maig de 2018 (De 19.30 h a 21.00 h)

La producció paperera catalana presenta un gran increment al llarg del segle XVIII, amb la formació de nuclis molt actius i reconeguts per la qualitat de la seva producció, com el que, històricament, rebia el nom de Comarca de Capellades.


En aquesta exposició es presenta l’origen i distribució dels molins paperers comarcals. La seva funció -fer paper- determina les característiques constructives i la distribució interna dels diversos espais.
Es considera la importància del paper com a material que té una funció bàsica: suport de l’escriptura i de la imatge. Recull, fixa, manté i comunica el pensament i la paraula.
Al mateix temps, es vol remarcar la importància del paper capelladí i el paper que va representar en la producció paperera general.
Lourdes Munné, nascuda en un molí paperer, s’ha dedicat professionalment a l’ensenyament en centres de primària. Per raons familiars i personals el seu interès ha anat també vinculat al coneixement i estudi del patrimoni paperer. En aquesta línia de recerca ha publicat articles sobre els molins i les marques de fàbrica. En col·laboració amb el Museu Molí Paperer de Capellades va realitzar l’Inventari dels molins papereres de la comarca de l’Anoia. El 2015 es doctorà a la Facultat de Geografia i Història de la UB (Departament d’Història de l’Art), amb la tesi: Els molins paperers. Origen, arquitectura, funció i evolució (Comarca de Capellades 1700-1950).
 

Quin cost té:

Activitat oberta a tothom

Societat La Lliga

C/ Pilar, 13 - 08786 Capellades - Barcelona
Telèfon: 938010511
Correu electrònic: lalliga.societat@gmail.com
Darrera actualització: 07.05.2018 | 18:49